Ομάδα εποπτείας για ψυχολόγους/εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία

By January 31, 2020Uncategorized

Τον Μάρτιο ξεκινά η πρώτη ομάδα εποπτείας του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Μαβίλη, η οποία απευθύνεται σε Ψυχολόγους και Εκπαιδευτικούς επαγγελματίες που επιθυμούν να εξελιχθούν, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ώστε να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να ανταλλάξουν επαγγελματική υποστήριξη.

Με την διευκόλυνση και τον συντονισμό των εποπτών, οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν το περιστατικό πάνω στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν, ενώ στη συνέχεια θα γίνεται επεξεργασία αυτού καθώς και θα αναλύονται τυχόν διλήμματα και προσωπικά ζητήματά που αναδύονται. Θα δίνεται ανατροφοδότηση και κατευθύνσεις και θα τίθενται εκ νέου στόχοι. Στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσει τους επαγγελματίες (δεν είναι αξιολόγηση) μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο υποστήριξης να επιλύσουν προβλήματα που συναντά στο καθημερινό πλαίσιο εργασίας μέσα από μια ομαδική συζήτηση και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων με συναδέλφους.

Οι ομάδες εποπτείας  συντονίζονται  από ψυχολόγους με εμπειρία τόσο στην διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών στο σχολικό πλαίσιο όσο και με βαθειά γνώση και εμπειρία στην αξιολόγηση και παρέμβαση σε δυσκολίες παιδιών και εφήβων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται 2φ/ μήνα, κάθε δεύτερη Δευτέρα 18:00-20:00 ή κάθε δεύτερο Σάββατο  14:00 – 17:00. Το Μάρτιο ξεκινά ο 1ος  κύκλος – η πρώτη ομάδα με σύνολο 10 συναντήσεων. Ο χώρος συνάντησης είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο στη Μαβίλη (Παστέρ 10, πλατεία Μαβίλη) και το κόστος συμμετοχής είναι 20€ ανά συνάντηση.

Επόπτριες:

  1. Δρ. Γεωργία Ψαρρά: εκπαιδευτικός, ψυχολόγος με μεταπτυχιακό τίτλο στην Σχολική Ψυχολογίας και εκπαιδευμένη στην συστημική προσέγγιση. Δίδαξε με βιωματικό τρόπο την οικοσυστημική προσέγγιση στο μάθημα «Διαχείριση προβλημάτων στο σχολείο/εργασιακό χώρο και την οικογένεια» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για 12χρόνια, σε εκπαιδευτικούς με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε σχολές γονέων με το ΙΔΕΚΕ, σε Νηπιαγωγούς και Βρεφονηπιαγωγούς με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και στους Δημοσίους Υπαλλήλους με το ΕΚΚΔΔΑ.
  2. Δρ. Ιωάννα Αποστολοπούλου: ψυχολόγος, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην κλινική ψυχολογία (πανεπιστήμιο Αθηνών) και εκπαίδευση στην γνωσιακή-συμπεριφοριστική κατεύθυνση. Δίδαξε επί σειρά ετών τόσο στο προπτυχιακό πρόγραμμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σχολικής και κλινικής ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ψυχολογία και συμβουλευτική σε πλήθος ιδιωτικών κολεγίων, ινστιτούτων και άλλων συναφών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Παράλληλα από το 2005 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου. Έχει συντονίσει και προγράμματα σχολών γονέων σε συνεργασία με δήμους της Αθήνας και συμμετείχε σαν ψυχολόγος σε πρόγραμμα του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου της είχε ανατεθεί η ψυχολογική στήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε επτά δημόσια σχολεία στην Αθήνα επί τρια χρόνια.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6944680868 ή με e-mail στο info@ccmavili.gr

Leave a Reply