Μαρία Ζαφειροπούλου
MSc, PhD

Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συντονίστρια του προπτυχιακού προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου.

Γεννήθηκε στην Κηφισιά της Αττικής όπου είναι και η μόνιμη κατοικία της. Έκανε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία ως υπότροφος του ΙΚΥ (M.Phil. στο Παν/μιο Leeds και  Ph.D. στην Κλινική Ψυχολογία – Ψυχοπαθολογία στο Παν/μιο Dundee).

Ολοκλήρωσε την κλινική της πρακτική με παιδιά και ενηλίκους σε ψυχιατρικές μονάδες της  Αγγλίας το 1984 και μεταξύ 1984-1985  δίδαξε ψυχοπαθολογία ως Visiting Tutorial Fellow στο Τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας του Παν/μίου Sussex

Από το 1985, που επέστρεψε στην Ελλάδα, υπηρέτησε αρχικά ως κλινική ψυχολόγος στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στη συνέχεια διορίστηκε στην Ειδική Αγωγή του ΥΠΕΠΘ.

Το 1989 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ το 2012 παραιτήθηκε στη βαθμίδα της Τακτικής Καθηγήτριας. Δίδαξε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο Κλινική Ψυχολογία, Εξελικτική Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία.

Το 2015 διοργάνωσε το προπτυχιακό πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) καθώς επίσης και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ) στον χώρο των οποίων δραστηριοποιείται από την ίδρυσή τους. Είναι μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων (BPS) και της Βρετανικής Εταιρείας Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών (BABCP), της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ) και της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΨΕΒΕ).

Η ερευνητική της δραστηριότητα εστιάζεται στην ανίχνευση, ψυχολογική αξιολόγηση, αντιμετώπιση ή/και πρόληψη γνωστικών, συναισθηματικών δυσκολιών καθώς επίσης και προβλημάτων συμπεριφοράς κατά την παιδική ηλικία.   Βασικότερο στόχο του ερευνητικού αυτού προβληματισμού αποτελεί η δημιουργία, εφαρμογή και αξιολόγηση γνωσιακών-συμπεριφοριστικών παρεμβατικών προγραμμάτων στα παιδιά θεραπευτικού αλλά και προληπτικού χαρακτήρα.

Η επιστημονική/συγγραφική  της δραστηριότητα περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή   επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και κεφάλαια, καθώς επίσης και ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια.

Η ηλεκτρονική  της διεύθυνσh είναι: zafiropouloumm@gmail.com

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας 102A, Πλ. Μαβίλη) σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, δίπλα σε Μετρό/ συγκοινωνίες. Το κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 21:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο 210 25 88 999 ή στο info@ccmavili.gr