20
Ιωάννης Ανδρουτσάκος
MSc

Ψυχολόγος
Ειδίκευση στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία

Ο Ιωάννης Ανδρουτσάκος είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης (MSc), του Προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015) και του Προγράμματος «Ψυχολογία – Θετική Ψυχολογία, Δεξιότητες Συμβουλευτικής» του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (2017).

Έχει λάβει εκπαίδευση στην Ψυχοπαθολογία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (2014 – 2015) και στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (2017 – 2018). Επίσης το 2017 εκπαιδεύτηκε στην επαγγελματική και κλινική συνέντευξη στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.

Εξειδικεύτηκε στην Συμπεριφοριστική Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο «Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής» τα έτη 2014 – 2016, ενώ παρακολούθησε και το πρόγραμμα «Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία, θεωρία και κλινική πράξη» του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2018 έως και σήμερα εκπαιδεύεται στην Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Εργάζεται ως ψυχολόγος στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο οποίο υπηρετεί από το 2007 και συνεργάζεται με το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως επόπτης πρακτικής άσκησης φοιτητών του Τμήματος. Είναι συνεργάτης στα Εξωτερικά Ιατρεία, του Ιατρείου Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείο Νοσοκομείο. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής.

Έχει υπάρξει αναπληρωτής καθηγητής στην Σχολή Αξιωματικών και στην Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Ανώτερων Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Επίσης πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων – ενημερώσεων στην Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε ειδικά θέματα.

Έχει λάβει μέρος σε εθνικά και διεθνή συνέδρια καθώς και σε επιστημονικές ημερίδες ως ομιλητής.

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Παστέρ 10, 115 21, Πλ. Μαβίλη) σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, δίπλα σε Μετρό/ συγκοινωνίες. Το κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 21:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο 2130423374 ή στο info@ccmavili.gr