Ανάλογα με το είδος του προβλήματος που σας απασχολεί, παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει τα ακόλουθα:


Ατομική θεραπεία

Η ατομική θεραπεία αποτελεί την παρέμβαση εκλογής για την πλειονότητα των ψυχικών διαταραχών. Δουλεύομε με συνθετικό τρόπο, συνδυάζοντας τεχνικές από διάφορα θεραπευτικά μοντέλα, κατά βάση με την γνωσιακή συμπεριφοριστική μέθοδο. Είναι για μια μορφή θεραπείας που εστιάζει σε τρέχοντα προβλήματα και όχι σε αυτά του παρελθόντος, ενώ φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία για πολλές διαταραχές θεραπευτής μαζί με τον θεραπευόμενο θα αναλύσουν την προβληματική συμπεριφορά, θα οργανώσουν ένα θεραπευτικό πλάνο και στη συνέχεια ο θεραπευόμενος θα εκπαιδευτεί σε τεχνικές τόσο αλλαγής σκέψης όσο και αλλαγής συμπεριφοράς. Προϋπόθεση για ένα καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι η ίδια η θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα δύο μέρη, το κλίμα ενθάρρυνσης και αποδοχής, η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η μη επικριτική διάθεση και ο συνεργατικός χαρακτήρας («εγώ και εσύ μαζί»)
 
Δυσκολίες που αναλαμβάνουμε

• Διαχείριση άγχους
• Κατάθλιψη
• Προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων
• Διαχείριση θυμού
• Έμμονες ιδέες, ψυχαναγκασμοί / καταναγκασμοί
• Αγοραφοβία και άλλες φοβίες
• Δυσκολίες με οικογένεια
• Διαχείριση τραύματος/απώλειας
• Ψυχοσωματικά προβλήματα
• Υπερβολική ανησυχία για θέματα υγείας
• Θέματα με εικόνα σώματος-διατροφή (ανορεξία/βουλιμία/παχυσαρκία)
• Προβλήματα ζευγαριών / γάμου
• Κοινωνικές δυσκολίες

Δεν αναλαμβάνουμε θέματα που αφορούν εξάρτηση από ουσίες και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να βοηθήσουμε προτείνοντας σας έναν ειδικό που εμπιστευόμαστε.


Ομαδική θεραπεία

Η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία ομάδων παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα, σε σημείο για κάποιους ερευνητές να αποτελεί θεραπευτικό ισοδύναμο της ατομικής θεραπείας. Επιπρόσθετα, η αναλογία χαμηλού κόστους-υψηλής αποτελεσματικότητας, καθώς και ο βραχύχρονος χαρακτήρας της, την καθιστούν θεραπεία εκλογής σε πολλά πλαίσια ψυχικής υγείας. Οι ομάδες που διεξάγουμε έχουν βραχύχρονο χαρακτήρα (8-10 συνεδρίες), και βοηθούν τόσο μέσω της εκμάθησης τεχνικών διαχείρισης συνηθισμένων δυσκολιών, όσο και μέσω της θεραπευτικής επίδρασης του κλίματος ενθάρρυνσης και υποστήριξης που αναπτύσσεσαι μεταξύ των μελών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:


Ομάδα διαχείρισης άγχους και επίλυσης προβλημάτων
• Ομάδα διακοπής καπνίσματος
• Ομάδα διαχείρισης θυμού
• Ομάδα εκπαίδευσης στη διεκδικητική συμπεριφορά
• Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης/αυτογνωσίας


Εξειδικευμένη θεραπεία

Μέλη της θεραπευτικής μας ομάδας διαθέτουν εξειδίκευση σε δυσκολίες, όπου χρειάζεται ειδική γνώση, μέθοδος και τεχνικές, όπως:
• Διαταραχές πρόσληψης τροφής (ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία)
• Διαχείριση χρόνιου πόνου
• Σεξουαλική δυσλειτουργία
• Διαχείριση τραύματος/απώλεια
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε, με περισσότερες λεπτομέρειες.


Θεραπεία ζεύγους

Η θεραπεία ζεύγους είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για ζευγάρια που έχουν πραγματικό κίνητρο να προσπαθήσουν για την βελτίωση της επικοινωνίας και την άρση του αρνητικού κλίματος στη σχέση. Εδώ γίνεται χρήση τεχνικών όπως η άσκηση στην σωστή επικοινωνία, η διαχείριση θυμού, αλληλεπιδράσεων αλλά και αποκάλυψη και διαχείριση των βαθύτερων αιτιών των προβλημάτων, όπως οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες και η χρόνια απογοήτευση (πχ. Ποτέ δεν θα αλλάξει: πάντα θα είναι καταπιεστικός/γκρινιάρα/επικριτικός/αφηρημένη). Παράλληλα τα ζευγάρια ενθαρρύνονται να δείξουν περισσότερη φροντίδα μεταξύ τους καθώς με το αρνητικό κλίμα σταδιακά τείνουν να παραμελούν ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα η απογοήτευση λόγω ακάλυπτων αναγκών να διατηρείται και να ενδυναμώνεται.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε, με περισσότερες λεπτομέρειες.


Θεραπεία μέσω διαδικτύου / τηλεφώνου

Στις μέρες μας, όλοι και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο πλαίσιο της από κοντά θεραπείας (διαθέτουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, δυσκολεύονται να μετακινηθούν λόγω ειδικών συνθηκών, κατοικούν σε περιοχή που δεν διαθέτει υπηρεσίες ψυχολόγου κ.α.). Στις περιπτώσεις αυτές, η χρήση της τεχνολογίας (θεραπεία μέσω διαδικτύου/τηλεφώνου) αποτελεί ιδανική επιλογή.
 
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε, με περισσότερες λεπτομέρειες.


Συμβουλευτική για Όλους

Στα πλαίσια αφενός της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης για ψυχολογική υποστήριξη αλλά και του δύσκολου οικονομικού κλίματος της εποχής, στo  Συμβουλευτικό Κέντρο στη Μαβίλη διευκολύνουμε την πρόσβαση στην συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία μέσω του προγράμματος «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Εδώ, επιλεγμένοι ειδικοί ψυχικής υγείας, μέλη του British Association of Counseling and Psychotherapy (BACP), τελειόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην συνθετική ψυχοθεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη συμβολική τιμή των δέκα ευρώ ανά συνεδρία. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται από κοντά ή μέσω τηλεφώνου/διαδυκτίου.
Για την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης συμβουλευτικής, οι θεραπείες εποπτεύονται τόσο από την επιστημονική υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Μαβίλη, όσο και από τα ίδια τα πανεπιστήμια, μέσω των άριστα καταρτισμένων και έμπειρων εποπτών τους, ενώ προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μια πρώτη διαγνωστική συνεδρία με την υπεύθυνη του προγράμματος.

 

Για να προγραμματίσετε μια πρώτη συνάντηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με επώνυμο γραπτό μήνυμα στο 6974476895.


Κόστος

Είμαστε ιδιωτικό αυτοχρηματοδοτούμενο κέντρο και υπάρχει χρέωση για τις υπηρεσίες μας. Ανάλογα με το είδος θεραπείας (ατομική, ομαδική, θεραπεία ζεύγους, θεραπεία μέσω διαδικτύου/τηλεφώνου), την εξειδίκευση που τυχόν απαιτείται, η χρέωση ανά συνεδρία κοστολογείται από 20 έως 60 ευρώ.
Δεν αγνοούμε ωστόσο το δύσκολο οικονομικό κλίμα της εποχής σε συνδυασμό με τη βασική μας αρχή και φιλοσοφία, ότι η διευκόλυνση της πρόσβασης κάθε ανθρώπου σε θεραπεία αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των ψυχοθεραπευτών, προσφέρουμε θεραπευτικά προγράμματα και σε πολύ προσιτές τιμές,
όπως το πρόγραμμα «Συμβουλευτική Για Όλους» όπου επιλεγμένοι ειδικοί ψυχικής υγείας, μέλη του British Association of Counseling and Psychotherapy (BACP), τελειόφοιτοι προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στην συνθετική ψυχοθεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην συμβολική τιμή των δέκα ευρώ ανά συνεδρία.
Για την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης συμβουλευτικής, οι θεραπείες εποπτεύονται τόσο από την επιστημονική υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Μαβίλη, όσο και από το ίδια τα πανεπιστήμια, μέσω των άριστα καταρτισμένων και έμπειρων εποπτών τους, ενώ προϋπόθεση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μια πρώτη διαγνωστική συνεδρία με την υπεύθυνη του προγράμματος.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σχεδιάσουμε ένα θεραπευτικό πλάνο που να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στις ανάγκες σας όσο και στην οικονομική σας κατάσταση.
Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Παστέρ 10, 115 21, Πλ. Μαβίλη) σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, δίπλα σε Μετρό/συγκοινωνίες. Το κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 21:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο 2130423374 ή στείλτε γραπτό μήνυμα στο 6974476895 .
Για επικοινωνία μέσω mail στο ccmavili22@gmail.com