Αναστασία A. Λεμονή
MSc

Μεταπτυχιακές σπουδές στην αντιμετώπιση πόνου
Ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (MSc) με τίτλο «Αντιμετώπιση του πόνου» της Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Ιωαννίνων και έχει ειδικευθεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (ΕΓΣΣ).
Μάθετε περισσότερα
Από το 2017 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Ψυχολόγος στο ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», παρέχοντας υποστήριξη σε Ογκολογικούς ασθενείς και φροντιστές τους, σε Καρδιοχειρουργικούς ασθενείς και φροντιστές τους, καθώς και συμβουλευτική εργαζομένων (Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό).
Από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι Ψυχολόγος της Διεπιστημονικής ομάδας του Ιατρείου Πόνου (http://iatreio-ponou.gr) με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Λεμονή, Διευθυντή Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Το 2015 συνεργάστηκε με το Νευρολογικό ιατρείο ν. Πάρκινσον και Διαταραχών Μνήμης του Ειδικού Νευρολόγου κ. Παναγιώτη Ι. Ζήκου, παρέχοντας Ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με ν. Πάρκινσον και στους φροντιστές τους. Παράλληλα, παρείχε Ψυχολογική υποστήριξη και Νοητική ενδυνάμωση σε ασθενείς με ν. Πάρκινσον και στους Φροντιστές τους – κατ’ οίκον υπηρεσίες – στην εταιρεία Katoikon Care. Τέλος, υπήρξε Ψυχολόγος – Συντονίστρια σε ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών των ασθενών με ν. Πάρκινσον, στην Ελληνική Εταιρεία Εθελοντών και Ασθενών για τη ν. Πάρκινσον – ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση.
Από το 2012, έχει υπάρξει εθελόντρια σε πλαίσια όπως, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα», Ε.Π.Α.Ψ.Υ. – Κοινοτικό σπίτι «Η Θέτις», Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, Κ.Ε.Φ.Ι. – Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών – Ψυχολογική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια των Χημειοθεραπειών (Λαϊκό Νοσοκομείο – οδός Σεβαστουπόλεως, Αθήνα) και Συμβουλευτική σε συγγενείς και οικείους των ασθενών και, τέλος, στη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Πόνου της Βιοκλινικής Αθηνών.
Έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Φροντίζω», με θέμα «Παροχή Υπηρεσιών και Συνοδείας σε ΑμεΑ και Ηλικιωμένους», ενώ έχει εκπαιδευθεί και στη Νοηματική Γλώσσα (ΓΛΩ.ΜΕ.ΝΟ – Γλώσσα με Νόημα).
Το 2020 συνεργάστηκε με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως διδάσκουσα στο Master «ΜSc Clinical and Community Psychology», στην κατεύθυνση της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής θεραπείας.
Τέλος, έχει υπάρξει ομιλήτρια σε σειρά επιστημονικών ομιλιών:
  • 20/3/2019
Παρουσίαση στην Ημερίδα της ΕΟΠΕ (Web Academy), Burnout – Communications skills, με θέμα «Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης: ένας ύπουλος εχθρός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Τόπος διεξαγωγής: Ιωνικό κέντρο, Πλάκα.
  • 22 & 23/02/2019
Παρουσίαση στο διήμερο επιστημονικό συνέδριο της ΑΚΟΣ «Στόχος η ποιότητα: στη διάγνωση, στη θεραπεία, στη ζωή», με θέμα «Όταν νοσεί ένας, νοσεί όλη η οικογένεια». Τόπος διεξαγωγής: αίθουσα PRIVE της Αίγλης Ζαππείου, στο κέντρο της Αθήνας.
  • 17/3/2016
Παρουσίαση στην επιστημονική ομιλία του Ιασώ General με θέμα «Πολυπαραγοντική φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου και κατ’ οίκον νοσηλεία: οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα καταληκτικά νοσήματα».
  • 23/2/2016
Παρουσίαση στη Ημερίδα ενημέρωσης κοινού με θέμα: «Νόσος Πάρκινσον. Από τη θεωρία, στην πράξη», υπό την αιγίδα της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση, αστική με κερδοσκοπική εταιρεία ασθενών και εθελοντών με ν. Πάρκινσον. Τόπος διεξαγωγής: Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων.
  • 22/3/2015
Παρουσίαση στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η ψυχολογική υποστήριξη στο Ιατρείο πόνου», υπό την αιγίδα της «Ομάδας εθελοντών» Σαρωνικού σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Τόπος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Δήμου Σαρωνικού.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
  • Anastasia Lemoni, Kostas N. Fountoulakis, Dimitrios Damigos, Suicidal Risk in Patients with Parkinson’s disease: A Disability-Based Analysis, Vol. 4, Issue 2, May 2017 – August 2017
Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Παστέρ 10, 115 21, Πλ. Μαβίλη) σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, δίπλα σε Μετρό/ συγκοινωνίες. Το κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 21:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο 2130423374 ή στο info@ccmavili.gr