Αναστασία A. Λεμονή
MSc

Μεταπτυχιακές σπουδές στην αντιμετώπιση πόνου
Ειδίκευση στη Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Αντιμετώπιση του πόνου» της Ιατρικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων και ειδικεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).
Μάθετε περισσότερα
Από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι Ψυχολόγος της Διεπιστημονικής ομάδας του Ιατρείου Πόνου (http://iatreio-ponou.gr) με επικεφαλής τον κ. Αργύρη Λεμονή, Αν. Διευθυντής Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και τον κ. Λουκά Θεοχάρη, Διευθυντής Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
Το 2015 συνεργάστηκε με το Νευρολογικό ιατρείο ν. Πάρκινσον και Διαταραχών Μνήμης του Ειδικού Νευρολόγου κ. Παναγιώτη Ι. Ζήκου, παρέχοντας Ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με ν. Πάρκινσον και στους φροντιστές τους.
Από το 2015 έως σήμερα, παρέχει Ψυχολογική υποστήριξη και Νοητική ενδυνάμωση σε ασθενείς με ν. Πάρκινσον και στους Φροντιστές τους – κατ’ οίκον υπηρεσίες, στην εταιρεία Katoikon Care. Παράλληλα, είναι Ψυχολόγος – Συντονίστρια σε ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών των ασθενών με ν. Πάρκινσον, στην Ελληνική Εταιρεία Εθελοντών και Ασθενών για τη ν. Πάρκινσον – ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση.

Από το 2012, δρα εθελοντικά, ως Ψυχολόγος, σε πλαίσια όπως, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα», Ε.Π.Α.Ψ.Υ. – Κοινοτικό σπίτι «Η Θέτις», Ειδικό Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, Κ.Ε.Φ.Ι. – Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών – Ψυχολογική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια των Χημειοθεραπειών (Λαϊκό Νοσοκομείο – οδός Σεβαστουπόλεως, Αθήνα) και Συμβουλευτική σε συγγενείς και οικείους των ασθενών και, τέλος, στη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Διάγνωσης και Θεραπείας Πόνου της Βιοκλινικής Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Φροντίζω» με θέμα «Παροχή Υπηρεσιών και Συνοδείας σε ΑμεΑ και Ηλικιωμένους», το Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (ΙΨΣΥ) από τον κ. Θάνο Ασκητή και τη κα Μαρίνα Μόσχα ενώ, έχει εκπαιδευθεί και στη Νοηματική Γλώσσα (ΓΛΩ.ΜΕ.ΝΟ – Γλώσσα με Νόημα).

Επίσης, έχει υπάρξει ομιλήτρια στην επιστημονική ομιλία του Ιασώ General με θέμα «Πολυπαραγοντική φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου και κατ’ οίκον νοσηλεία: οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα καταληκτικά νοσήματα», στην Ημερίδα ενημέρωσης κοινού του Δ. Αθηναίων, με θέμα: «Νόσος Πάρκινσον. Από τη θεωρία, στην πράξη», υπό την αιγίδα της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση και στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η ψυχολογική υποστήριξη στο Ιατρείο πόνου», υπό την αιγίδα της «Ομάδας εθελοντών» Σαρωνικού σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Τέλος, συμμετείχε στην Καβάλα, 1-4 Οκτωβρίου 2015, «Χρήση ραδιοσυχνοτήτων για ανακούφιση από μη αντιμετωπίσιμο φλεγμονώδες άλγος κοιλιακού τοιχώματος σε ασθενή με εντεροδερματικά συρίγγια», Λεμονής Α, Θεοχάρης Λ, Καραναστάση Χ, Λεμονή Α, Βαδαλούκα Α., ελεύθερη ανακοίνωση στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής.

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε κεντρικό σημείο της Αθήνας (Παστέρ 10, 115 21, Πλ. Μαβίλη) σε ένα ζεστό και φιλικό χώρο, δίπλα σε Μετρό/ συγκοινωνίες. Το κέντρο μας είναι στη διάθεσή σας από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 21:00.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στο 2130423374 ή στο info@ccmavili.gr